30 september 2008

Minialbum

Har ju skrivit att jag gjorde ett minialbum i helgen. Här kommer äntligen lite bilder.


Framsidan. Är inte helt klar, det ska vara en textruta med titel i rakt över stammen.

Sidorna inuti.


Och så baksidan är även framsidan är med. Man viker alltså ihop albumet och drar ut det som ett dragspel. Det är vanliga vita papper 15*15 cm som jag har fogat samman genom att sy dit en tygremsa. Lite pilligt för att få till det snyggt, men ändå rätt enkelt. Kul att testa en ny variant av album.

29 september 2008

Pysslar

Just nu sitter jag, mätt och belåten, och skriver ut dagens foton och scrappar små minilayouter. Jag har tagit 36 bilder idag. Och då missade jag ändå hela förmiddagen. Känns ju lite skumt att gå och ta kort på vissa ställen. Men jag har fått mycket av min dag i bilder.

Så nu ska de bästa bilderna skrivas ut och förvaras i ett album. Jag köpte ett idag. Sidorna är 15*15 cm så det gå fort att dekorera en sida. Förresten är ju dekorationerna inte så viktiga. Bilderna och texterna om min dag är det som får stå i fokus. Visar foton av sidorna imorrn, när det är lite dagsljus.

På vägen hem från handledningen var jag bara tvungen att köra upp cykeln i en lövhög. Ett arrangerat foto - visst men så bra det blev. Och så mycket jag kunde skriva till.

Ja det blev ju lockigt i alla fall


Återkommer senare med ytterliggare ett innlägg. Måste få lite mat i magen först.

28 september 2008

Sitter och pysslar

Jag känner att kreativiteten börjar leta sig tillbaka. Jag håller just på att avsluta ett minialbum. Och har gjort ett till under helgen. Minialbum är det bästa sättet att förvara minnen på tycker jag. Jag har börjat lessna lite på alla stora layouter. De är ändå 30*30 cm och albummen är ytterliggare några cm. Vilket gör att de blir ganska svåra att förvara, bokhyllan är ju inte precis 40cm djup.


Men minialbum kan man förvara många i en låda. Både snyggt och enkelt. Sen går de fortare att färdigställa, jag gillar ju känslan av att ha slutfört ett projekt. Det är ett minialbum om hur mitt liv/vårt liv har sett ut under september månad. Lite av det vi har gjort.


Sen, det album jag håller på med just nu är foton från igår. Jag tog en promenad i solskenet och fotade alla vackra färger i naturen just nu. Jag älskar verkligen den här vackra, varma hösten!



Jag måste tipsa om två saker. För det första börjar en photoshop kurs nu första oktober. En välkänd svensk scrappare har en kurs via blogg som tydligen ska vara riktigt bra. Kursen pågår under oktober.


Sen har en annan känd bloggare inom scrapvärlden en utmaning i sin blogg den här veckan. Om att just dokumentera en vecka i sitt liv. Det är kul att spara bilder och texter från sitt vardagliga liv. Inte bara ta kort vid högtidliga tillfällen. Dessa små album är nästan roligast att sitta och bläddra i och minnas tillbaka.

27 september 2008

Ja vad ska man säga

Jag hade ju inga planer på att shoppa något i Stockholm igår. Ja kanske ett par skinnhandskar. Det var väl det enda som jag inte kom hem med.







Jag hittade ett par fina stövlar på din sko, med nedsatt pris. Sen inne på SOUK hittade jag en liten väskaffär. Med väldigt fina väskor. Jag köpte en fin med detaljer, som till exempel dragkedjan på locket.


Lyckan var gjord! På väg till stationen kännde jag mig alldeles fnittrig. Shoppinghög!

Imorrn ska jag på en samlarmässa med min mor. Ska kolla efter lite fler gamla tekoppar till min lilla samling. Det gäller ju att det är ett överkomligt pris. Ta zebrakoppar till exempel. De kan man få ge en tusenlapp styck för och det känns ju lite väl högt.

Men min mässa känns lite lugnare än den som min sambo har varit på idag. En öl och whiskey mässa i Stockholm. Det lät som att han var i ganska fin form för ett tag sen.

25 september 2008

Trött

Idag har varit en innehållsrik dag, så nu känner jag mig alldeles slut! Var uppe hyfsat tidigt imorse. Städade i köket och plockade i lägenheten. Läste en artikel till seminariet. Åt lunch och cyklade sen ner på stan. Seminarium mellan 1 och 3. Sen en fika på stan med en kompis. En snabb tur in på nyöppnade Rut m.fl. Och jag var INTE ensam där inne.

Sen köpte jag sushi på vägen hem. Var ut på en promenad med syster för att sedan ha middagsgäster. Och nu har jag mailat iväg en skoluppgift som ska in imorgon. Men imorgon tänker inte jag plugga - nej då smiter jag med syster in till Stockholm.

23 september 2008

Man ska inte göra det lätt för sig

Jag tycker om te! Dricker mängder av te under höst- och vinterhalvåret. Så jag försöker köpa med mig te hem från resor, eller låter andra köpa hem åt mig. Det kan bli jobbigt om man får tag i ett riktigt gott te som sen är svårt att få tag i hemma.

När vi var till Köpenhamn i somras hittade jag te från ett företag som heter Celestial Seasonings. Så jag köpte med mig tre förpackningar hem. Ett av dem var så gott. Ett chaite. Honey Vanilla White Chai.

Tack och lov har jag nu hittat en återförsäljare i Sverige. Närmare bestämt i Hötorgshallen i Stockholm. Det är ju trots allt lite lättare att åka in till Stockholm än att flyga ner till Köpenhamn när tepåsarna börjar ta slut. Men som sagt: varför göra det lätt för sig?

En härlig tisdag

Så härligt väder idag. Har pluggat lite, börjat skriva på dispositionen inför uppsatsen som ska in på fredag. Känns skönt att vara lite på G. Sen tog jag en tur upp till Gränby. Var in på frisören och bokade en tid för permanent. Jag har klippt mitt hår två gånger sen i midsommras och jag har inte blivit riktigt nöjd någon av gångerna. Inte likt mig. Så nu ska jag minsann få en frisyr med volym. Längtar så till måndag klockan 16.


Det där med shoppingförbudet har skitit sig ordentligt nu. Jag handlar kläder stup i ett. Känner att jag är redo för en lång och kall vinter. Har nämnligen köpt flera underbara koftor. Plus ett och annat till.


Nej nu är det dax för lite middag sen ska jag ut och träna ikväll. Ser fram emot att få röra lite på mig.



Foto från förra veckan när jag tog bussen ut till farmor och farfar.

22 september 2008

Det är dåligt uppdaterat här, men det finns snart tid för lite mer bloggande.

15 september 2008

Veckan som kommer

Måndag: Plugga hemma inför seminarier i veckan. 19:00-21:30 diskussion med kursare på Upplands om hur vi lägger upp redovisningar.

Tisdag: Vara i skolan 9:40 Seminarier 10:15-12:00, 14:15-16:00. Kanske hinna med att träna på kvällen?

Onsdag: Redovisnings genomgång före seminarium kl 10:15 -12:00
Skriva på synopsis till uppsatsen inför möte på torsdag. Kanske ta en powerwalk på kvällen?

Torsdag: Kl 10:00 möte om uppsatsen. Första handledningen. Åka ut till farmor & farfar på eftermiddagen?

Fredag: Läsa inför nästa veckas seminarier + träna.

Så ser veckan ut. Det jag vet just nu ialla fall. Och det känns som att det räcker bra.

13 september 2008

En ny leksak

I går var jag och hämtade ut mitt paket från dustin. Så kul. Men jag måste erkänna att det var lite svårare än jag trodde att skriva med ritbrädan. Men jag har bara hållt på en knapp timme. Jag ser potensial. Och jag tror att jag och den här lilla snygga, svarta brädan kommer bli riktigt bra vänner. Så kul att kunna få dit min skrivstil på saker jag gör, inte bara något typsnitt som används av många.

11 september 2008

Nu är jag hemma igen efter en halvdag i storstaden. Tycker att jag hann med mycket på 5 timmar. Började med att i lugn och ro gå runt på stan. Jag var där till 10 så det var väldigt lugnt överallt den första timmen. Tog mig in till Berry och köpte ett par tofflor från Lisbeth Dahl. Jag köpte ett par tofflor av samma märke i sommras när vi var i Köpenhamn, men jag tog nog en lite för liten storlek då. Så idag blev det ett par nya vackra tofflor.

Efter en trevlig lunch med Anna och fler affärer tog jag mig ut till Blasieholmen och Nationalmuseum. Det är alltid lika pampigt att gå runt där. Det är lite kul att hitta orginalmålningarna när man har tidigare bara har sett småbilder i kurslitteraturen. Hittade två böcker i museishoppen som jag tror kan bli bra inför uppsatsen.

Så om man ska sammanfatta dagen så var den mer än lyckad. Känns bara lite trögt att sätta sig och läsa lite nu.

10 september 2008

Än så länge har det inte blivit en tur till Plantagen. Martin kom hem från jobbet och frågade om det verkligen måste ske idag? Och nej det måste ju inte det. Känner att jag inte har tid riktigt om jag ska till stockholm imorrn, det försvinner ju lästid då.

Så jag tog en minipaus nu ialla fall. Har städat skrivbordet. Det måste ju finnas plats här både får plugg och för roliga kreativa idéer. Så nu får kursklitteraturen och blocken en egen liten del på hyllan över skrivbordet. Frågan är bara hur jag ska kunna plugga här efter imorgon. Jag råkade trycka på köp häromdagen. Så imorgon eller i övermorgon kommer ett paket med ett digitaliseringsbord el. ritbord och en liten fotoskrivare. En annan modell än den jag visade tidigare. Så i helgen eller mot slutet av nästa vecka ska jag verkligen testa mina nya tillbehör.

Läser & läser

I dag är en dag utan seminarier. Så skönt. Men vi har blivit indelade i grupper inför nästa vecka. Då ska varje grupp redovisa olika artiklar för varandra. Så nu har jag lite att göra. Har precis suttit och skrivit ut tre artiklar om arkitektur. Men en är på norska. Jag tycker inte riktigt om att läsa på norska. Fast hellre det än på danska.

Nu känns det som att det är höst på allvar. I söndags var vi ut till farmor och farfar och då passade jag på att ta med mina pelargoner dit för vinterförvaring. Så nu ekar det tomt i köksfönstret. Hade tänkt ta en promenad till Plantagen idag. Får se om jag hinner och orkar. Men det vore ju annars väldigt smidigt. LIte motion + nya blommor och nya krukor. JAg har inte köpt nya blomkrukor sen vi renoverade lägenheten och känner att det vore dax för något nytt.

6 september 2008

Jag gav mig själv köpstopp på kläder när jag bestämde mig för att gå ner i vikt. Hittills har köpstoppet faktiskt fungerat bra. Men nu känner jag att det är dax att släppa lite på köpstoppet.


Jag har tänkt åka in till Sthlm i veckan som kommer. Mest för att besöka Nationalmuseum och Moderna måste kolla lite inför min kommande uppsats. Dessvärre kan jag nog inte låta bli att ta en tur på stan också.


Det jag mest av allt är ute efter är toppar. Vita, både långärmade och kortärmade. Jag vet hur jag vill ha dem, men än så länge har jag inte hittat några bra. Sen skulle det inte sitta helt fel med en mysig kofta inför vintern.

Typ en sån här. Jag har svårt att köpa koftor på hösten, för det är så mycket ull i allt då som kliar. Men den här snyggingen är i 100% bomull.

5 september 2008

Student igen

Nu är det bestämt jag ska plugga i höst. Jag var på jobbet i måndags och lämnade min tidsredovisning och hämtade resten av mina saker. Jag hade verkligen boat in mig där. I kassen fanns skor, en kofta, en flaska saft, hårt bröd, musli och te. Bland annat. Då fick jag reda på att om jag skulle jobba som handläggare ville cheferna i Sthlm att man som extra anställd skulle vara placerad i Tumba. Och det känns ju inte direkt kul att pendla så långt utan då pluggar jag istället.



Idag har jag tagit tag i en del praktiska saker. Som till exempel innförskaffande av block, pärm och en del kurslitteratur. Kan ju vara bra att ha.



Det är ett tag sedan jag läste konstvetenskap B så jag känner att jag måste friska upp minnet lite. Hänger inte med i alla diskussioner. Så när Martin kom hem från jobbet idag. Låg det en massa pärmar och papper i hallen och runt mig i soffan. Det är en enorm mängd med papper och material jag har samlat på mig under mina 4 år som student. Men lite ordning har jag ändå för jag hittade det jag letade efter.

Längtar i smyg

Jag vet att det knappt är höst men nu kan jag inte låta bli att längta lite till december. Hittade ett snyggt kort på nätet i går och blev så inspirerad att jag började pyssla själv. Tror jag har kommit på en idé till årets julkort. Jag vet att jag är ute i god tid men så är det. I november/december finns det annat att göra än att försöka komma på smarta julkort.

Sen idag har jag ju sett Blossas glögg för 08. En blåbärsglögg! Gissa vem som ska hänga på låset till systemet den 3 november?!

Bild lånad från Blossas hemsida.