30 november 2009

Nya saker hemma

Igår blev det en spontan tur ut till Thuns. Jag har ganska länge letat efter en stor ljuslykta. Men det har varit svårt att hitta en. Den får inte vara för smal, för fyrkantig, guld färgad, för prålig, för liten eller kosta för mycket. Men det har visat sig vara svårt. Ja, fram tills i går. För där stod den plötsligt. En svart, stilren lykta till det fenomenala priset på 200 kronor.



Sen har det äntligen kommit upp en tavellist ovanför ena soffan. Det har känts lite tomt på den väggen. Och tavellister är bra, då kan jag variera mest hela tiden.



Sen när pappa ändå stod redo med slagborren så kunde han ju sätta upp hans gammla stringhylla ovanför mitt skrivbord.



Och nu börjar det faktiskt klia lite i pysselfingrarna. Det är ju trots allt inte så många veckor kvar innan julkorten ska skickas ut.

Nä nu är det dax att krypa ner i sängen. Morgondagen börjar med enhetsmöte på jobbet klockan 8. Sen jobb hela dagen och direkt efter jobbet ska jag få mina naglar fixade igen. Ska bli så skönt, för nu är de aningens för långa.

28 november 2009

Lite mer julstämning

Idag är det lite mer julstämning här hemma än i går. Men jag har fortfarande lite svårt att förstå att det bara är 4 veckor kvar till julaftonen.

Det blev ljusstakar från Clas Ohlsson igår. Jag röck åt mig två förpackningar och känner mig nöjd nu när de står på plats.


Idag var jag med mamma och pappa ut i möbelaffärer när de skulle leta efter en bäddsoffa. Och då hittade jag lite ljuslyktor inne på EM. De står nu, med två styken som jag köpte förra året på Himla, på en bricka på soffbordet.



Sen har jag också varit och hämtat hem mina kassar med julsaker. Lite har redan fått kommit upp. Men tomtarna får stanna i kassarna lite till. Till Lucia kanske.



Det mesta av inredningen är svart eller vitt, så varför ska inte julpyntet vara det också. Med inslag av det traditionellt röda.

27 november 2009

Advent

Tänk att det redan är advent i helgen?! Jag har ju lite fler fönster nu än tidigare viljet betyder att jag har ett litet delikat bekymmer nu. Jag behöver nya adventsljusstakar. Har letat runt lite på nätet och hittat några favoriter. Efter jobbet idag ska jag ta en tur på stan med en kollega, och förhoppningsvis så kommer jag hem med en stor kasse.

Jag har en sån här sedan tidigare. Frågan är bara om den jag har är vit eller svart? En gick nämligen sönder när förra julen skulle städas bort. Och vill jag ha fler sånna eller räcker det med en som då får stå i köket?

Den här har jag hittat på Clas Ohlssons hemsida. Stilren och snygg. Ligger högt upp på listan, frågan är ju bara hur den ser ut i verkligheten.

Sen den här sista varianten kommer från Åhléns. Stor och lite äldre modell, men vit. Jag har ju stora fönster i rummet där den skulle kunna göra sig bra.

Så vi får väl se vad jag hittar.