31 december 2011

2011 var ett bra år

Nu är det inte många timmar kvar på 2011. Det har varit ett bra år, ett av de bästa faktiskt.



Det är svårt att sammanfatta ett helt år med bara några rader eller några väl utvalda foton, men här är ett försök.

2011 bjöd på flera resor. Januari innebar en fjällenresa till Säfsen med ett kompisgäng. April = London med underbara syster. Sen under sommaren blev det Nice med familjen, Tärnsjö med killkompisarna och en weekend till Göteborg. Och så inte att förglömma Köpenhamn nu i December.

Jag fick äran att fota ett bröllop i somras (och ser nu fram mot att fota ett till nästa helg).

Hemma har jag målat en mörkgrå vägg i rummet. Köpt ny soffa. Förnyat i både kök och hall.

Jag är nöjd och kommer se tillbaka på det här året med en massa goda minnen och hoppas och tror att 2012 har ännu mer att erbjuda. Dags att blicka frammåt itstället för tillbaka.

Gott nytt år!

29 december 2011

Stökat undan julen

Två gånger per år får jag en väldig lust att göra om här hemma. Det är i augusti när sommaren är slut och så här dags efter jul. Och så har det varit så länge jag kan minnas. Så i kväll fick det helt enkelt vara nog. Jag har slagit in alla tomtar i tidningspapper och nu står det ett gäng papperskassar i hallen som väntar på att förpassas till förrådet till advent nästa år.


Allt förutom julgranen är nu undanstökat. Det är ju faktiskt minst lika underbart att få plocka bort allt som att plocka fram det.

Så nu letar jag istället inspiration för att på ett billigt och snyggt sätt förnya lite här hemma. Tack och lov för att mäklarfirmorna börjar lägga ut lite objekt igen. Är som bekant en stor hemnet nörd.

28 december 2011

Nu är julen över

Nu har jag precis packat upp min sista julklapp. En wakeup light! Nu kanske det blir enklare för mig att ta mig upp på mornarna. Jag hoppas på det i alla fall.

Annars har julen varit bra. Ett lugnt och skönt firande, god mat (i lagom mängder) och bra julklappar.

Jag fick en ny matta, ett fårskinn, en ljuslykta, djupa tallrikar med mera.

19 december 2011

Energi i plastglas

Det har öppnat en ny juicebar på stan och i dag smet jag dit på lunchen och köpte en smothie. Det var en riktigt god energikick!

18 december 2011

Julgran

Nu står det en stor fin gran här hemma! I snöblandat regn och gummistövlar var jag i dag ut i skogen med mamma och pappa för att hitta en julgran. Från början hade jag tänkt mig en långsmal, lite dansk gran men det slutade med en gammal hederlig skogsgran. Än så länge är det bara en ljusslinga och röda kulor, men jag funderar på att komplettera med lite fler kulor. Kanske ett gäng vita kulor?

12 december 2011

Snygga naglar

Här hemma julpyntar jag för fullt och idag när jag äntligen skulle fixa naglarna igen fortsatte jag på jultemat. Det blev snygga rödglittriga naglar den här gången. Tack Hanna!

7 december 2011

önskelista

Har suttit och funderat kring min önskelista för det börjar ju ändå närma sig jul. Jag tycker bara att det blir svårare och svårare att önska mig saker. Men här är i alla fall lite saker på min lista.



Matta Morum från IKEA, beige 160*230
Fårskinn, till exempel Ludde från IKEA
Ljuslykta från Holmegaard, den lilla
Wake-up-light från Kjell & CO
Armband från Lite kalabalik
Ljusstake Nordic Light från Design House Stockholm


inspirerande inredning

Jag tror att den korta men väl så underbara lilla trippen till Köpenhamn har satt sina spår. Helt plötsligt känner jag en väldig inspiration. Jag vill fortsätta mitt stora rensningsprojket och samtidigt julpynta där hemma. Ett julstök med andra ord.

Jag är rastlös på dagarna och vill inte jobba utan vill istället pyssla hemma med julmusik på hög volym, det är högtid för julstämningen att infinna sig på allvar nu.

Bjuder på lite inredningsinspiration i skön vinterfärgskala. Hittade bilderna via Alvhemmäkleri (som vanligt).


Bild från Alvhem


Bild från Alvhem


5 december 2011

Äntligen lite snö

Jag stod i köksfönstret tidigare ikväll när jag upptäckte att det snöade. Stod där med ett stort leende på läpparna. Jag tycker faktiskt att det ska vara snö på vintern och det är på tiden att det blir riktig vinter nu!

4 december 2011

Hemma igen

Har precis kommit hem från Köpenhamn. Det var en kort resa, bara över helgen. Men det var riktigt skönt att komma bort. Jag har umgåtts med familjen och inhämtat lite mer julstämning. Vi var till exempel på Tivoli igår kväll och gick på deras julmarknad. Så lite julpynt fick följa med hem, men det får jag visa någon annan dag. Nu ska jag tända lite ljus och ligga i soffan och bara slappa.