29 januari 2012

Skön söndag!

Just nu har jag placerat mig i köket med en kopp kaffe. Bakom ryggen finns det kaos som jag strax ska ta tag i. Först känner jag att jag behöver få i mig något värmande.

Jag har spenderat några timmar ute i solen idag. Tillsammans med några vänner har jag varit ute i naturen och grillat korv. Det finns nog inget bättre sätt att ladda lite energi inför en ny arbetsvecka än att få komma ut lite i naturen.

Nä nu ska jag sluta sitta vid köksbordet och titta på stringhyllan, dags att ta tag i diskberget istället!

16 januari 2012

Pysslar i köket

Har nyligen kommit hem från jobbet och håller på att stöka i köket. Det blir ändå lite trevligare att diska när det strömmar ljuv musik ur högtalarna och när det brinner några ljus.

Nu ska jag förbereda middagen innan det dyker upp ett trevligt middagssällskap. I dag serveras det pasta med en massa härliga grönsaker.

14 januari 2012

Inspirerande kollage

Nätet är fullt av en massa skön inspiration. Jag letar ju i första hand inredningsinspiration men även annat får mitt hjärta att klappa lite snabbare. Och nu har jag sedan en tid tillbaka hittat det bästa stället att både leta inspiration och att samla den.


Man skapar kollage med bilder man hittar på nätet. Här kan ni följa mig och mitt samlande av vackra bilder.

13 januari 2012

Bröllopsfoton

Nu är det en vecka sen jag var uppe i Grövelsön. En vecka och en dag sedan vackra Cissi fick sin man. Jag förde över 942 foton från tre olika kameror till datorn i måndags.

Siffrorna tycker jag talar sitt tydliga språk, jag tog fotograferandet på största allvar. Och om det kanske var mer kvantitet som gällde förra helgen så är det kvalitet som står högst på dagordningen just nu.

Och eftersom jag inte nöjde mig med en kamera kan jag ju inte nöja mig med ett fotoredigeringsprogram heller. Använder både photoshop och photoscape. Det senare är ett riktigt bra gratisprogram.


Så efter att ha legat hemma däckad i förkylning hela veckan så njuter jag nu av att vara på bättringsvägen och sitter och leker med olika fotoeffekter. Skulle kunna sitta vaken hela natten...

4 januari 2012

Stora förväntningar

Nu är i princip väskan packad inför helgens stora vinterbröllop. Jag har allt från strumpbyxor och finaste spetsklänningen till ett par, högst oglamorösa termobrallor med mig.

Jag laddar kamerabatterier och låter mig inspireras av bröllopsbilder på nätet. Börjar få lite prestationsångest inför bröllopsfotograferingen på lördag, men jag får tänka på de fina bilderna jag tog i sommras på bröllopet.

I augusti satt jag och det blivande brudparet i mitt kök och skrattade och gjorde inbjudningskort till bröllopet som då känndes så väldigt avlägset. Nu är det i helgen det sker!



2 januari 2012

Lugn dag

Sitter uppkrupen i soffan med en kopp kaffe och senaste numret av Allt i Hemmet. Ur iphonen hörs Mia Skäringers vinterprat i P1. Det här är en skön semesterdag, känner mig inte helt i form.

Jul och nyårshelgerna med dess festligheter har precis passerat. Men jag laddar inför något större, en av mina närmaste vänner gifter sig i helgen. Så idag blir det glossiga imredningsmagasin och massor av te.