Förändringar hemma

Jag har alltid tyckt om att möblera om. När jag var mindre kunde jag inte städa utan att möblera om. Lite allt eller inget. Och det är svårt att inte förändra. För jag tror att det hela tiden går att få det lite bättre här hemma. Lite snyggare och lite mer praktiskt. Praktiskt är viktigt när jag bor i en etta med inte allt för många förvaringsutrymmen.

Ett ställe som har förändrats mer än en gång sen jag flyttade in är min hall, eller som jag kanske hellre vill kalla den, men halva.

Det började med ett skrivbord. Ett stort skrivbord på cirka 2 meter. Här var tanken att jag skulle sitta och pyssla.

September 2009.

Nästa steg var att sätta upp Stringhyllan, som ursprungligen satt i pappas pojkrum, på väggen.


November 2009.

Ja tanken på ett ordentligt skrivbord var väldigt lockande innan flytten. En plats där jag verkligen kunde breda ut mig och skapa fritt. Men sen blev det ju inte riktigt så. Jag kom aldrig igång igen med pysslande och då började tankarna på en mer praktisk lösning att snurra.

Mars 2010.

Här är fortfarande det gamla plastgolvet kvar. Orginalgolv från 60-talet? Roligt var det inte när 3 av 4 golv var samma ljusgråa plastmatta.  Så det blev ett mattlackat ekgolv från Bauhaus.

April 2010

Näst steg var färgen på väggarna. Den olivgröna färgen var ett impulsköp. Jag mer eller mindre röck åt mig en hink med färg på Bauhaus. Men det kändes aldrig riktigt rätt. Vitt går alltid.

Och för att göra det ännu mer praktiskt behövdes mer förvaring. Ett skåp att förvara lite finare koftor i. Nu är det proppfullt med allt möjligt.

Juli 2010
Och sen då? Ja en ny matta står högt upp på önskelistan. En lite mer färgglad och inte så sliten matta vore fint. Sen är frågan om det inte borde sitta en tavellist på väggen?

Inga kommentarer: