14 juli 2011

Ett paket

När första arbetsdagen efter semestern var avklarad tog jag äntligen och hämtade ut mitt stora paket. Det är i alla fall det största paket jag har hämtat ut på posten.

När höst- och vinterkatalogen kom i förra veckan var det två saker som jag fastnade för direkt. En pall och ett påslakanset.


Pallen får bo i köket. Jag känner att jag måste bryta av 50-talskänslan och slänga in lite andra detaljer och då passar den här lite industriella pallen perfekt. Påslakanet kommer bli perfekt frammåt hösten. Det känns väldigt färgglatt för att vara jag, men det är lite mer urtvättade och smutsiga toner så det blir inte för skrikigt.

8 juli 2011

Köket - före och efter

Jag impulsköpte ju ett köksbord i början av förra veckan. Det medföljde vissa förändringar i köket. Men nu är det i stort sett klart.

 Före består av ett köksbord från IKEA, köksstolar från Duka och den stora kakao-tavlan.
Efter är det nya bordet, samma stolar, en pall köpt på antikmässa i vintras och pappas gamla stringhylla.

Det nya bordet är betydligt mindre än det förra så rummet känns mycket rymligare. Det kan bli problem om jag får många middagsgäster, men det händer inte så ofta och det kan jag nog lösa då. Jag måste ju ändå inreda för hur jag lever mitt liv för det mesta, inte rätta mig efter ett fåtal tillfällen.

Det blev ett riktigt 50-tals kök, men det passar ju särskilt bra när köksinredningen är i kvar i orginal från samma tid. Men nu blir nästa projekt nya köksstolar, så därför tänkte jag åka ut på landet nu och besöka lite loppisar. Får se vilken tur jag har.

6 juli 2011

mitt i veckan

I dag har jag haft en riktigt skön dag. Började med en lång frukost och lite pyssel här hemma. Sen tog jag mig ner på stan. Det är skönt att strosa där mitt i sommaren när det är lite lugnare och alla studenter har flytt stan.

Min lilla tur på stan resulterade i lite blandat smått och gott till hemmet. En liten gul lampskärm som nog ska vara i köket. Sen blev det små betongljusstakar, lite zinkkrukor (till 50% rabatt) och en liten zinklåda från granit. Också det till köket.

Just nu är jag väldigt inredningsinspirerad. I köket har jag bytt köksbord och ska få upp en stringhylla på väggen. Det blir toppen.

Och i hallen påbörjade jag ett litet projekt i går. Sent, sent i går kväll kom jag på att måla en ruta i mörkgrått.


Det är inte färdig piffat än men det kommer bli bra. Jag måste hem till mina kära föräldrar och skriva ut lite nya fotografier som ska in i ramar. Men det får bli en annan dag för nu ska jag njuta av ett glas rosévin och lite mer inredningsinspiration.

5 juli 2011

home sweet home

I går kom jag hem efter fem underbara dagar i Nice. Vi har solat, badat, läst en massa böcker, fotat, ätit och bara slappat.





Men nu har jag påbörjat flera små inredningsprojekt här hemma. Återkommer med bilder lite senare.