26 augusti 2008

Inte vädergudarna på min sida

Efter en lite väl lång dag på jobbet, städning av lägenheten och en sen middag fanns en promenad på schemat. Men vädergudarna var inte riktigt på min sida. Jag har ju bestämt mig för att göra något åt min vikt. Äter sedan flera veckor nyttigare mat och nästan inga (betydligt färre ialla fall) onyttigheter. Och sen har jag ju börjat röra på mig. Många promenader. Så igår köpte jag ett par riktiga skor. För fötterna har inte tyckt om mina gamla skor av enklare modell.
Men jag kanske kan få testa de nya skorna i morgon istället? Kul är ändå att alla promenader verkar ge resultat. Vi kom in på semesterkilon idag på jobbet och jag fick nån positiv kommentar. Det gör att man orkar fortsätta även de dagar man egentligen inte orkar laga nyttig mat. Eller de dagar då man hellre ligger kvar i soffan än att ta sig ut och svettas.

25 augusti 2008

Så mycket drömmar

Jag har så många drömmar. Så många saker jag skulle vilja göra när jag blir "stor". Jag har många tankar och idéer men än så länge finns de bara i mitt huvud. Men nu har jag nog bestämt mig för att våga lite. Eller i alla fall testa. Men då behöver jag två saker.

Dels...


...en ritbräda till datorn.


Och så vore det trevligt med...



...en liten fotoskrivare också. Det vore en bra början i alla fall.


Det börjar bli riktigt spännande inför hösten nu också. Jag har ingen aning om vad jag ska göra. Om jag ska fortsätta jobba på Kassan eller om jag få ett annat jobb eller om jag ska läsa Konstvetenskap C eller om jag ska läsa distanskurs från Visby. Det är läskigt och roligt på samma gång och förhoppningsvis vet jag mer i slutet av veckan för nu vet jag ingenting.

21 augusti 2008

Lite att visa upp

I dag har jag inte gjort mycket. Legat i soffan och tittat på OS och tagit en tupplur ibland. Det har varit riktigt skönt, och tydligen så behövde kroppen det också. Men i morgon ska jag minsann jobba, hur ska man annars kunna få helg?

Har pysslat lite idag. Med betoning på lite. Jag hade en del halvfärdiga layouter som låg och väntade på rubriker bland annat. Men nu börjar Gotlands albumet fyllas på.







Det är ett riktigt smart scrapalbum jag har hittat den här gången. Det är en blandning av stora plast fickor och lite mindre. De största är som ett A4, sen är det några fack för 13*18cm stora foton och sen en hel del 10*15 cm fack. Så man behöver alltså inte scrappa allt.

20 augusti 2008

En massa idéer

Är hemma och är sjuk idag. Det började igår. Eller kanske rättare sagt i förrgår. Hade ont i kroppen och kännde mig hängig. Men jag gick ändå ut på en powerwalk och joggade sista biten hem. Det kanske var dumt för i går svettades och frös jag om vartannat. Satt och åt lunch med dubbla koftor. Så i dag tar jag det lungt.

Sitter och surfar på nätet och hittar en massa vackra saker. Börjar få inspiration. Jag vill sy kuddfodral, måla tavlor, fota porträtt, göra kort. Men först skulle jag behöva lite brädor. Kanske 10 cm breda, 25 cm långa och 2 cm tjocka. Typ. Får väl leta i helgen. För jag har en bra idé på G.

Sen måste jag klura lite på efterrätter. Jag är bjuden på middag på lördag. Ett knytkalas och jag ska ha med mig efterätten. Vilket lyxdilemma.

6 augusti 2008

Slutade ganska tidigt idag. Redan straxt efter tre. Så jag känner mig pigg. Inte så där trött som man kan känna sig ibland. Så jag har passat på att fota lite här hemma. Bilderna blev inte så bra, eftersom det är lite grådaskigt ute + att jag inte hade tid att testa så många olika vinklar. Det var nämligen inte mycket batterier kvar i kameran. Men några bilder kan jag i alla fall bjuda på.




På semestern var jag och Martin ut till min farmor och farfar och hämtade hem två pelargoner. Det är bara det att det är lite fullt med blommor i vårt köksfönster nu. Och pelargonerna trivs bäst i köksfönstret. Så då får man flytta på en kruka.



Brickan köpte jag på länsmuseet i Gävle under min praktik. Mönstret är taget från en gammal jugendtapet och passar bra på sommaren. Sen är det en vit ljuslyckta som är köpt i en blomaffär ute på landet. Och en glasburk med nysilverskedar.


I början av sommaren kom jag på att jag ville ha vackra kaffeskedar. Har man gäster är det ju kul att kunna lägga fram lite finare skedar. Så jag gick in på tradera och letade bland nysilvret. Vann 4 auktioner. Så nu har jag två modeller. Och tolv skedar av varje. Vann också en auktion med en stor sked, en "potatissked".

Nej nu ska jag laga en nyttig middag och sen ska jag och syster ut på en powerwalk. Väntar på att få hem två kokböcker från Adlibris. Fantasin är inte den bästa när det gäller mat utan så mycket kolhydrater. Men inspiration är i alla fall på väg.

3 augusti 2008

Scrapar och mår bra

Usch, här inne händer det inte mycket. Jag har som tappat suget på att blogga. Vi får se om jag får tillbaka suget i höst. Tills dess blir det uppdateringar här i den takt som nu.

Det har varit en riktigt lugn helg. Vi stannade hemma i stan eftersom det inte var så bra väder. Vi har mest slappat, lagat lite god mat, tvättat massor av tvätt. Och så har jag börjat på ett album om semestern på Gotland. Själva grundstommen är klar så nu är det bara att låta kreativiteten flöda och få till de scrapsidor som ska in i albumet. Borde bli klar om nån vecka.