27 april 2011

Balkongen

Jag tog en sväng ut på stan under lunchen för att kolla på lite nytt till balkongen. Och jag gick ifrån Hemtex med två stora kassar. Det blev nya dynor till soffan och korgstolen, en ny pläd och en plastväska för förvaring.

Temat blev svarvitt som resten av lägenheten men med en liten färgklick - nämligen orange. Sen slängde jag in två kuddar som jag hade sedan tidigare.


Så nu längtar jag bara efter varma sköna sommarkvällar när jag verkligen kan njuta av min balkong.

26 april 2011

Hemma igen

Jag har haft en alldeles fantastik påskhelg. I London sken solen och det var runt 25 grader varmt. Träden var gröna och det blommade överallt, så det blev frukostar, luncher och en del fikastunder i en hel del parker.
Men sen har vi så klart shoppat. I två dagar hann vi med shopping på Oxford street, marknaden på Portobello Road och ja ännu mer shopping. I söndags när de flesta affärerna var stängda så passade vi på att turista och se en del av Londons sevärdheter.


På markanden ute i Notting Hill hottade jag dessa gamla träbokstäver. Själva hållaren till typsnitten är från runt 1940-talet och bokstäver är från 1900-talets början. De är nog nästan det som jag är mest nöjd med och det känns som en klockren inredningsdetalj hemma hos mig eftersom papper och stämplar länge har varit ett stort intresse.


Det finns egentligen många, många fler bilder att visa, men jag har inte hunnit gå igen alla än.

Idag har jag haft semester och varit hemma och fixat. Jag känner mig riktigt nöjd för jag har tagit tag i massor. Packat upp, tvättat, dammat, damsugit, tvättat fönster och städat balkongen. Så i morgon måste jag letat upp lite nya textilier. Jag behöver dynor, någon kudde och en färgglad filt och sen så kan solen och värmen få komma tillbaka så att jag kan spendera mycket tid ute på min fina lilla balkong.

21 april 2011

länge sen sist

Det var inte i går jag bloggade senast. Vet inte riktigt vad som har hänt. Fullplanerad kalender i kombination med vårtrötthet gör nog sitt till. I dag slutade jag jobba vid lunch, så skönt med påskledighet. Så nu sitter jag i soffan och tittar på en packad resväska som ligger på golvet. För om någon timme åker jag till Arlanda och därifrån vidare till London. En hel påskhelg ska jag tillbringa där tillsammans med min underbara lillasyster.

Vi har länge pratat om att resa bort tillsammans men det har som inte blivit av tidigare. Men nu ska vi njuta av våren i London. Vi har nästan ingenting planerat utan tänker ta dagen som den kommer. Det är vad jag kallar semester.

Bild lånad från Etsy.com

Så en rapport borde dyka upp här efter helgen.

6 april 2011

Kontraster


Från att ha legat hemma och varit sjuk så ligger jag nu istället i ett hotelrum i gamla stan i Stockholm. Det är sånna här kontraster som jag tycker om. Jag är på en tvådagars kurs och njuter nu av utsikten med storkyrkan i bakgrunden.

5 april 2011

Tisdagstema

Veckans tisdagstema på fabriken är favoritinredningsbutik. Jag har funderat hela dagen på det  här temat och jag har inte kommit på något bra svar. Jag har helt enkelt inte en favoritbutik utan det är nog lite mer komplicerat. Men jag vet att utan en affär så skulle mitt hem inte vara så välfyllt, utan IKEA som bas så skulle det vara ganska tomt.

Så jag vill slå ett slag för något så opersonligt som det största och mest massproducerande möbelvaruhuset. För jag tycker verkligen att det är toppen. Sen gör inte enbart IKEA föremål ett hem, utan det är blandningen mellan nytt och gammalt, dyrt och billigt, som gör det personligt och mysigt.

Sen tycker jag nog också att det har hänt något med det stora varuhuset, titta bara på några av deras inspirationsbilder från deras blogg.



Bild lånad från Livet Hemma/IKEA.

Bild lånad från Livet Hemma/IKEA.


Men som sagt var IKEA är bara grunden i min inredning. Den blandas sen med textil från H&M Home, Svenskt tenn, egen fotokonst och tryck från etsy till exempel. Blomkrukor köpta på antikmässor, plantagen och IKEA. Ett soffbord från en riktig bondauktion. Lampor från Ellos, IKEA, tradera och Watt & Veke.


Här är hurtsarna från IKEA. Gardinen är från Himla, blomkrukorna från Uppsala Ekeby och Rörstrand. Ljuslyktorna från Ittala och systrarna Voltaires butik inne på PUB. Och en apa köpt på antikmässa. En salig blandning helt enkelt.


4 april 2011

sjukstuga

Jag har legat däckad den i torsdags, det var nämligen då febern kom. Så här hemma har det inte hänt något kul alls. Jag ligger mest placerads i soffan framför tvn, gissa om jag är glad över att jag har en ny skön soffa att boa in.


I dag har jag plockat fram ett gäng gamla inredningstidningar som jag ligger och bläddrar i, tv:n erbjuder ju inte så mycket spännande.

Nu är jag också extra glad för mitt fynd från förra helgen. Nämligen den vita servetthållaren som koppen står i. Servetthållare är inget jag direkt har någon användning för men när den var på 75% rea så köpte jag den med tanken att använda den som ljusfat med något blockljus på. Men nu är den istället en liten bricka för kaffe eller tekoppen i soffan.