31 mars 2008

En till

Äsch det skadar väl inte om jag slänger in en layout till när jag ändå håller på.




En layout om min samling med vackra burkar i köket.

Äntligen!

Det är länge, länge sen som jag visade upp något som jag har skapat. Kreativiteten har väl inte funnits här helt enkelt. Jag har pysslat, men inte blivit nöjd med något jag gjort på väldigt länge. Men så fick jag till en sida i helgen som jag faktiskt är riktigt nöjd med.


Det har varit en trevlig helg. Jag och min älskling har firat. 7 år tillsammans är värt att fira. Tänk att man kan tycka om någon så mycket. Mer och mer för vart år som går. Egentligen var vår årsdag i går men vi valde att fira lte extra på lördagen. God mat, champagne och dessert.

27 mars 2008

Det blev en rosa

För en vecka sen fick jag ju min nya mobil. För första gången i mitt liv är det en trendig liten sak. Inte bara en som man kan ringa och skicka sms med. Jag hade bestämt mig för en grön variant innan. Den saknade dock radio. Så i affären tipsade försäljaren om en annan modell, som hade radio, mp3-spelare och en 2-megapixelkamera.


Som hittat. Om det inte vore för färgen, den var trist, matt, grå. Jag som inte har så färgglada kläder vill gärna ha färgglada accessoarer. Så sa hann att den fanns i rosa. Rosa? Men det är ju inte jag. Han hämtade telefonen och eftersom den inte var chockrosa lät jag mig övertalas. Måste säga att jag är riktigt nöjd med telefonen.






Bilden är lånad från Cyberphoto.

25 mars 2008

Tiden går för fort

Nu är jag inne på sista veckan av praktiken. Det är inte klokt vad tiden går fort. Jag kommer sakna Gävle, jag kommer sakna att åka tåg (jag vet att det låter konstigt), jag kommer sakna att jobba i en kreativ miljö m.m. Får se till att få ut så mycket som möjligt av den korta tid som är kvar.

Tog en sväng på stan igår. Det var hur skönt som helst. Varför? Jo, det var knappt någe folk i affärerna. Inga köer till provhytterna, lungt och skönt.

Igår när jag kom och gick vid domkyrkan tänkte jag att nu skulle jag ha haft en kamera. Lite sur på mig själv för att jag inte kan bestämma mig för vilken liten digitalkamera jag ska köpa. Men så tänkte jag lite till. Då kom jag på att min nya mobil, som jag fick i present av Martin, har ju fakiskt kamera. Så tills dess att jag bestämmer mig för vilken färg jag vill ha på kameran får mobilen fungera.

Sen en sak till. Ni behöver ju inte skvallra till han jag bor med. Han kommer ju i och för sig märka det tids nog...Jag "råkade" beställa 4 muggar idag. Fyra vackra, blommiga muggar från Greengate.

21 mars 2008

Ledigheten hittills

Det är så skönt att vara ledig. Att för en gångs skull inte plugga (på riktigt) över en storhelg. Man slipper som det dåliga samvetet. Så nu unnar jag mig lite ledighet för det tycker jag att jag förtjänar.

Så hur har det gått med listan da?

*Gå igenom köksskåpen och packa ner sånt som vi inte använder. Det kan lika bra stå i förrådet. Det här hade finkat om det inte vore så att jag inte riktigt tänkte när jag gick ut med två papperskassar fulla av tidningar och reklam. Och utan papper att slå in sakerna i blir det ju inget.

*Gå igenom klädkammaren, samt den redan utrensade högen med kläder. Ska bara packa ner allt i en sopsäck och göra mig av med den.

*Kolla på nya gardiner till vardagsrummet, fick ju presentkort på Hemtex. Jag har kollat men hittade inga som känndes helt rätt.

*Fixa foton till ramar i hallen. Fortsätter klura, det är ju ingen bråska direkt.

*Allmän rensning och städning här hemma. Klar! Bara damsugningen kvar.

*Sitta ner och ta en kopp te i lugn och ro! Klar! Flera gånger om till och med.

Nu sitter jag vid skrivbordet och pysslar. Det var riktigt länge sen, jag märker det för att det är dammigt och känns lite rörigt. En städning av hörnan imorrn kanske. Och så mer pyssel så klart.

20 mars 2008

Jag trodde aldrig...

1. Att jag skulle impulsköpa disktrasor! Ja du läste rätt, härom dagen var jag in på tehörnan och hittade underbara disktrasor från Rice. En snygg färgklick i köket. Jag menar varför ska det vara tråkigt att tårka smulor?
2. Att jag frivilligt skulle köpa hem fejkblommor. Men saken är ju den att de fejkade börjar se riktigt snygga ut. Så jag har köpt en kruka vita rosor och de kommer att stå länge i vardagsrummet. Det gäller bara att komma ihåg att inte vattna den och att iställe damma den lite då och då.





Ja så då vet ni det. Skönt att få lätta på sitt hjärta lite. Jag måste bara visa en bild på det enda påskpynt jag äger. En liten vacker höna som jag köpte förra helgen ute på Fullerö. Egentligen tycker jag påsken är för kort för att ha en massa pynt, men denna lilla rackare kunde jag inte motstå.


19 mars 2008

Påskledighet

Jag hoppas på lite kreativitet under ledigheten. Sitter redan nu och knåpar lite. Ett första försök till tavlorna som ska hänga i hallen. Tavlorna är 30*90 cm stora så det går in en del foton.


Skulle egentligen vilja få in bilder från senaste italien resan och så vore det ju snyggt med nått svartvitt foto också. Så det här är första utkastet.

18 mars 2008

Känner mig ovanligt pigg

Äntligen finns det tid och lust till att uppdatera här. Helgen bara försvann. Lördagen började med att Martin skjussade mig till stationen. Jag åkte till Gävle för att vara med på vernisagen på den nya utställningen (så kul är alltså min praktik att jag åker dit frivillgt en lördag). Sen var det ju jag som fick i uppdrag att fota. Det är kul med fotouppdrag, känner bara lite ångest för om de blir nöjda med resultatet. Sen hoppade jag av tåget i Tierp på vägen hem. Vi åt middag hos en kompis och sov sen över hos svärmor. Kom inte hem förrän sent på söndagen.

Imorgon är sista arbetsdagen den här veckan. Skönt men samtidigt lite trist, jag vill ju vara så mycket som möjligt på praktikplatsen. Men det finns en del att ta tag i här hemma. Jag såg att Hanna hade en "att göra lista - när tid finnes". Här kommer min, som jag hoppas kommer kunna boka av en hel del på på torsdag.

*Gå igenom köksskåpen och packa ner sånt som vi inte använder. Det kan lika bra stå i förrådet.

*Gå igenom klädkammaren, samt den redan utrensade högen med kläder.

*Kolla på nya gardiner till vardagsrummet, fick ju presentkort på Hemtex.

*Fixa foton till ramar i hallen.

*Allmän rensning och städning här hemma.

*Sitta ner och ta en kopp te i lugn och ro!

Måste säga att jag särskillt gillar den sista punkten.

12 mars 2008

Nu sitter jag här igen

fast klockan är mycket. Idag har varit en lång dag. Det är mycket som händer på museet just nu. Det är vernisage på en ny utställning på lördag och alla stressar för att bli klara. Det är så spännande och lärorikt att följa alla i deras vardag. Att snappa upp små detaljer här och där. Att plötsligt förstå det som vi tidigare bara läst om i kurslitteraturen. Men som sagt var det tar på krafterna.

Nu ikväll har jag skrivit en jobbansökan, ja eller det ska bli två. Måste ju börja söka. Branchen jag ska försöka ta mig in i är ju mest säsongsjobb innan man tillslut (förhoppningsvis) får ett fast jobb. Så jag börjar väl som alla andra och söker ett jobb som museivärd.

Nej nu ska jag fixa matlådan, sen är det tack och god natt!

11 mars 2008

Borde inte sitta här

borde egentligen sova men jag kan inte slita mig. Har redigerat lite foton, ibland är det så himla kul. Hitta nya roliga lösningar i Photoshop. Nu är det ju inte världens bästa kvalitet på det här fotot, men det är taget nu på kvällen med blixt så det är så bra det kan bli.


Igår var en riktigt bra dag, det kom en massa sms under dagen, lite telfonsamtal osv. Sen fick jag ju några paket också - en traktörpanna med lock (kommer bli god mat i framtiden), en vacker tillbringare från Ittala, presentkort på Hemtex och Åhléns, samt en ny kamera. Gissa om jag är glad!?

Ja nu är ju inte kameran sprillans ny men för mig är den det. Pappa köpte den i sommras men bestämde sig för cirka en månad sen för att uppgradera sig så då fick jag hans Sony Alfa 100. Den är ju snäppet bättre än min (förra).

Har beställt lite tyger ikväll från Stoff och stil. Tänkte att jag skulle sy lite nya kuddfodral, kanske till och med något örngott. Vi får se. Jag ser i alla fall fram emot att få hem tygerna.

9 mars 2008

Födelsedag

Jag låg i soffan i morse och tittade på tv4:s nyhetsmorgon. Det handlade mycket om Lillbabs och hennes 70 års dag. Vilket firande! Inte riktigt så mycket kommer jag väl att firas imorgon. Tiden går så himla fort nu för tiden att jag inte riktigt har hängt med. Tänka att jag fyller 24 imorgon?!

Jag brukar (vilket jag också har fått höra från kära mamma) vara duktiga på att komma med långa önskelistor långt i förväg. Men inte i år. Eller ja, jag önskar ju mig en liten digitalkamera (inte för att jag tror att jag får en, men önska kan man ju alltid).

Helgen har varit lugn. Kära syster var över på middg i går för att fira mig. Det var riktit trevligt. Och idag har vi inte gjort ett dugg, jag har pluggat lite. Känner nämligen att det börjar bli dax att läsa lite till uppsatsen.

4 mars 2008

Inte så mycket aktivitet här just nu

men desto mer i mitt liv. Det blir långa dagar nu för tiden och det finns helt enkelt ingen ork till att skriva här. Så några veckor frammåt kommer det väl att uppdateras på helgerna och kanske vid något tillfälle därimellan.