22 september 2010

Loppisfynd

Det blev ingen tisdagsinspiration, jag var nämligen helt slut när jag kom hem från jobbet.

Så det kommer nu istället. Denna veckas tisdagsinspiration på fabriken är Bästa loppisfyndet. Och jag måste erkänna att det är en svår kategori att kora en vinnare i. Det finns så många bra kandidater. Fotpallen som jag köpte för några veckor sedan för fyra tior. Keramik tavlan från Uppsala Ekeby som jag köpte förra hösten. Eller de vita vaserna, som påminner om Uppsala Ekeby till formen?Men ett fynd och ett ganska roligt fynd är min lilla jordglob. Det var en riktig bondauktion för några sommarar sedan som jag hittade den på ett av flera långbord. Jag bestämde mig snabbt att jag skulle ha med mig jordgloben därifrån. Den fick nästan bli hur dyr som helst. Självklart blev väntan lång och när det till slut började dra ihop sig fick jag nästan fjärilar i magen. Och som sagt var jag väntade mig att priset skulle stiga snabbt.

Men det gjorde det inte och för att snabba på auktionen lite så la utroparen ihop flera varor. Så efter att jag vunnit auktionen och min jordglob vände jag mig om med famnen full av gamla pokaler och en jordglob på toppen. Så nu står en större samling med pokaler ute på landet, som blir fina vinster vid till exempel femkamper. Och jordgloben som jag fick för några tior (plus pokalerna) den står på bokhyllan hemma i stan.

2 kommentarer:

Linda E. sa...

Jordbglober är vackra, jag höll i en på loppis som konstade några 10:or. tittade bort i 1minut så hade någon annan hunnit ta den..surt :P

Man tänker sitt: /Tove sa...

Ja herregud det där är en klassiker!

Senast jag var på auktion ville jg åt en liten antik sänglampa och fick då med mig fem vaser i plast, ett gasolkök och en korg illrosa sidenblommor.

Jag hatar när de klumpar ihop grejjer...