28 augusti 2010

Lördag

Jag tänkte först skriva "äntligen helg" som titel, men jag tjuvstartade faktiskt min helg redan i går. Jag tog kompledigt hela frredagen och åkte till Stockholm med lillasyster. En fantastisk dag. Vi satt vid kungsträdgården och drack kaffe på eftermiddagen i strålande solsken. Det gav i alla fall lite hopp om att värmen inte är helt försvunnen.

På nyöppnade R.O.O.M hittade jag en ljusstake. Till min numera växande samling. Jag antar att jag är en periodare. När jag har hittat ett föremål jag vill ha hemma, snöar jag in på det helt. Så under sommaren har det tillkommit 3 stycken ljusstakar här hemma.Det är den lilla, vitmålade, järnljusstaken längst till vänster som är nyinköpt.

Jag började plocka lite här hemma igår kväll, ställde upp mina loppisfynd från förra helgen. De fick plats uppe på min bokhylla.Längst till vänster; lampskärmen satte jag på en vanlig enkel lampfot (tills jag hittar något bättre), på pigtittaren står en jordglob som jag fyndade på auktion för någon sommar sen, vas från förra helgen. Sen ramarna som jag målade svarta, framför dem står ett vitt C som jag hittade på MIO igår. Och längst ut på kanten en samling med grönt glas.

Inspirationen till ramarna hittade jag från en mäklarbild förra fredagen. Jag hade helt glömt bort att det stod en bokstav på bilden, men antar att det fanns någonstanns i bakhuvudet.Bild lånad från alvhemmakleri.se

1 kommentar:

Ylva sa...

fint stilleben och vilket fint skåp. Var är det köpt?
/Ylva