31 oktober 2010

Nya blomkrukor

I går var jag på antik och samlarmässa. Igen. Var förra lördagen också men då gick jag därifrån tomhänt. Men i går gjorde jag fynd och gick därifrån med ett leende på läpparna.

Det finns vissa föremål som alltid lockar mig till köp. Mest keramik. Jag skulle gärna vilja ha flera av Lisa Larssons föremål och flera från Uppsala Ekeby.

I sommras såg jag en bild i Sköna hem som sedan dess finns i en av mina inspirationsmappar på datorn.

Bild från Sköna hem.

Jag skulle gärna ha en golvvas från UE. Men just nu tillåter inte ekonomin det. Så då fick det istället bli två riktigt vackra blomkrukor.

Jag måste också tillägga att jag är lite imponerad som fortfarande lyckas hålla den lilla myrsinen vid liv. Den är bra mycket mer lättskött än en myrten.

Men blomkrukorna var inte mitt enda fynd. Det blev en uppsättning bestick också. Liknande Focus de luxe.

28 oktober 2010

Den är på väg

I förrgår bestämde jag mig äntligen för att jag var klar med min fotobok. Så jag laddade upp den till Blurb.com och beställde ett exemplar. Och nu är den på väg. Den är tryckt och befinner sig nu i ett litet paket i Nederländerna. Jag är verkligen spänd på att få se hur den ser ut. 126 sidor med foton och text från årets sommar och alla dess äventyr.

trött

Det är väldigt mycket på jobbet just nu. Och en hel del på kvällarna också. Jag kommer faktiskt inte ihåg när jag gick direkt hem efter jobbet vid 16:30. Det är träningstid, övertid, kompistid m.m. Mycket roligt så klart, men jag börjar känna för lite slappartid hemma också.

Så detta i kombination med mörkret och kylan har gjort att jag känner mig trött. Men vad glad jag blev när jag såg nyheterna på H&Ms hemsida.


Ett påslakansätt i riktigt snygg design. Detta ska jag klicka hem nu direkt. Sen blev jag oerhört frestad av att klicka hem en pläd, men priset gör att jag nog kommer stå över. Men tänk, en kashmirpläd, den lär ju vara hur mjuk och skön som helst. Men priset, 1499 riksdaler är lite väl saftigt.




25 oktober 2010

önskelista

Det känns redan i kroppen. Jag var på gymmet i dag efter jobbet och tränade med min instruktör. Vi gjorde om mitt gympass. Tog bort några övningar och la till några andra. Han körde verkligen slut på mig, men jag känner mig jättetaggad inför nästa gång.

Så nu sitter jag här och funderar på bra belöningar. Jag kan ju inte gärna belöna mig med till exempel en god chokladkaka. Så jag har suttit och kolla på accessoras.se sortiment. Och hittade lite blandat smått och gott.

En duschkräm, med uppiggande menthol. Perfekt efter ett jobbigt träningspass.
Lite läppsmörj från rosebud.
Ett vackert armband i läder med vacker text.
En underbar sjal i höstrusket.
Parfym med fräsch doft av citron.
Ett par örhängen.
Och slutligen två vackra nagellack.

Eget kollage med bilder från accessora. se

24 oktober 2010

lugn söndag

Jag hade fest här hemma i går, så idag går allt i ett lugnt tempo. Har tvättat några maskiner men det är väl det jag har gjort som är nyttigt. Idag har jag snarare känt för att jag göra roliga saker.

Så jag har suttit med datorn i knäet och fixat med min fotobok. Nu är den i princip klar. Jag började med den i midsommras. Tanken var att samla alla foton från semestern i en bok. Och i dag la jag in de sista bilderna från Gotland. Så imorgon ska jag nog beställa boken och sen ska den printas och skickas från USA. Ska bli så spännade att få hem resultatet.

Så denna veckas söndagsbild är från Gotland. Å vad jag längtar tillbaka dit. Jag skulle gärna vilja bo på den ön under en lite längre period nån gång i mitt liv.

19 oktober 2010

Kuddar

Veckans tisdagstema på fabriken är kuddar. Och är det något jag gillar så är det kuddfodral. Jag har röda, vita, svarta, rosa, bruna, beiga, gröna, mönstrade, enfärgade, randiga, med text, utan text. Jag har ett ordentligt lager med kuddfodral. De tar ju knappt någon plats, så varför inte ha så några stycken så att man kan byta ut efter årstid eller inredningsstil.

Från det att jag flyttade in i den här lägenheten i augusti förra året och fram till augusti i år har kuddfodral i sofforna varit mestadels vita och svarta. Väldigt grafiskt. Men sen när hösten kom kännde jag ett behov av att byta ut dem. Mer mönster och framförallt mer färg.

Men jag tröttnade ganska snabbt. Så nu har jag letat i linnegarderoben och plockat fram mina vita kuddfodral igen. Varför ändra på ett vinnande koncept för?



Det syns dåligt på bilderna, men det är skillnad på färgklickar i soffan eller mest vitt.

Eget kollage med bilder från H&M Home, åhlens och cosas/skarp kalligrafi.

18 oktober 2010

focaccia

Det blev ingen träning idag efter jobbet, istället har jag gjort nytta här hemma. Jag har äntligen redigerat alla bilder från dopet som jag var på för två veckor sedan. Nu ska jag bara bränna en skiva med alla bilder och posta den till de lyckliga föräldrarna.

Sen har jag faktiskt bakat. Det blev en focaccia. Hur enkelt som helst att göra. Tände en massa ljus i köket och lyssnade på lite skön musik, då blev det faktiskt riktigt avkopplande att baka. Brödet ska med på ett knykalas på onsdag, men jag kunde inte låta bli att ta en kant nu och provsmaka. Och jo, det smakar gudomligt.




Det känns lite som när jag pluggade. Struntade jag i att läsa, fick jag göra något annat nyttigt som att till exempal storstäda lägenheten. Och ikväll blev det ingen träning, men andra nyttiga saker. Nya tag imorgon, då borde jag verkligen ta mig till gymmet.

17 oktober 2010

En till tavla



Idag blev det en tur ut till farmor och farfar. Så mysigt att åka ut dit. I gamla mjölkkammaren har farfar placerat en stor del av äppelskörden. Dessa kommer han sen köra ut på en åker så att råddjuren får lite mat i vinter. Några äpplen fick jag med mig in till stan igen som efter lite inspiration från kökböcker förvandlades till en äppelkaka ikväll.

Sen har det blivit en tavla till här hemma. Mycket vit färg, en "gnuggis" i form av en ros och sen ett citat av Melissa Horn.

16 oktober 2010

Myslördag

Är hemma och tar det lungt i dag. Jag har nån förkylning i kroppen och vad passar bättre om inte lite hemmapyssel. Har städat, torkat köksluckor, torkat golv och burit ner saker i förrådet.

Och nu sitter jag i soffan med ett gäng inredningstidningar, som belöning för städningen. Jag kan verkligen inte sluta köpa inredningstidningar. De samlas på hög, en hög i form av nattduksbord och en till som har blivit närmare en meter hög. Det bästa är när man kommer hem efter en lång dag på jobbet och det ligger ett nytt glossigt magasin och väntar på mig.



Hittade lite nytt på H&M Home igår kväll. Och jag blev extra sugen på ett kuddfodral, för man kan inte ha för många kuddfodral, och en kökshandduk (som nog skulle användas till något annat än i köket).



Eget kollage med bilder grån hm.com/se

13 oktober 2010

mitt i veckan

Idag har jag testat ett nytt träningspass på gymmet, nämligen pilates. Kul att testa något nytt. Jag måste erkänna att jag kände mig lite tveksam i början, känndes lite flummigt. Men det tog sig efter ett tag och nu känns det ordentligt i magmusklerna som redan var ömma efter måndagens core. Känner att jag är inne i ett bra flyt just nu.

Tänkte visa lite bilder från en underbar lägenhet, nämligen min systers. Hon och hennes sambo köpte en inrökt och sunkig tvåa i våras, som nu har förvandlats till ett ljust och härligt hem. När jag var där i lördags passade jag på att ta lite bilder.



Vitt och fräscht med vissa färgklickar. Är lite avundsjuk på deras vackra parkettgolv, ett sånt vill jag ha nån gång i framtiden. Fåtöljen, i lite skön 50-tals stil, var jag med när mamma köpte till dem. Den har fått något lager svart färg på ben och armstöd men har fått behålla klädseln. Jag gillar den sköna blandningen av nytt och gammalt.

12 oktober 2010

Tisdagstema v 41

Veckans tisdagstema på fabriken är sovrum och här kommer mitt bidrag.

Det är klart att jag skulle vilja ha ett riktigt sovrum och inte bara en del, en sovdel i ett stort rum. Men just nu bor jag i min etta och trivs riktigt bra där. Har visat bilder på min sovdel förut, så nu har jag istället letat upp bilder som jag har sparat i inspirationsmappen inför ett framtida sovrum. För drömma kan man alltid.



Eget kollage med bilder från alvhem.se och vtwonen.nl

11 oktober 2010

Glöggprovning

Nu har jag gjort det jag ska i dag. Jobbat, varit och tränat core och lagat mat och diskat här hemma. Så nu är det dax för belöning. Så vad är bättre än att testa nya Blossa 10. Vacker guldfärgad flaska. Men jag är lite tveksam till smaken. Nämligen saffran. Jag tror att jag hellre väljer vanlig glögg och en lussekatt på sidan om. Men om man tycker om saffran så är den en riktig hit.



Jag vet att jag skrev i går att var sak har sin tid. Och att det är lite tidigt att börja tänka på julen redan, men glögg det är nästan heligt. Så jag får vara lite motsägelsefull.

Bild från blossa.se

10 oktober 2010

Söndagsbilden

I dag har jag varit till Österbybruk på jul - och hantverksmässa. Perfekt gammal bruksmiljö att ha en sån mässa i. Men det känndes fel. Med strålande sol och fullt av vackra gula träd, så jag ville mer njuta av hösten än att planera för hur jag ska ha det hemma i jul och om jag ska ha en keramikljusstake på bordet eller inte. Idag känndes det verkligen som att var sak har sin tid.

Så därför blir dagens söndagsbild inte på herrgården och dess julsaker utan orangeriet i sensommarskrud.

9 oktober 2010

Vacker höstdag

Har hunnit med en hel del i dag och ändå har jag tagit det väldigt lugnt. Har städat lite, plockat undan tvätt, tvättat, varit ute på powerwalk, varit upp till syster en sväng. Och så har jag målat en tavla.

Jag började måla, eller kladda kanske är en mer rättvisande term, i går kväll. Kände mig inte helt nöjd så idag målade jag över duken med antikvit väggfärg. Och så började jag om. Sen har jag letat i mina gömmor här hemma. Har ju väldigt mycket stämplar, färg och andra pysselsaker från min scrapbook-period.





Men nu står tavlan i hallen och jag har redan planer på en till, men jag saknar fler canvas-dukar just nu.

Nu ska jag börja göra mig i ordning för att ta mig hemma till syster (igen) och äta middag och dricka vin.

8 oktober 2010

Äntligen fredag

Det skulle kunna kännas väldigt ensamt och tråkigt. Men i kväll är jag riktigt nöjd. Efter en tuff arbetsvecka med sena kvällar så njuter jag av min ensamhet ikväll. Gjorde varmamackor till middag och nu har jag hoppat i mysbyxorna och krypit upp i soffan.

Och vad passar väl bättre än att leta lite inredingsinspiration?!
Alvhem har fått in några nya objekt och den här gången blev jag riktigt inspirerad.



Ur det här fotot skulle jag kunna ta lampan. Så turkos och vacker. Griffeltavlan på väggen, jag tycker att det är snygget att skriva inköpslista eller favoritrecept direkt på väggen. Sopkorgen. Skulle gärna ha den sådär på golvet.



Jag skulle verkligen vilja ha dessa stolar. Båda kartells genomskinliga karmstol och eams vita stol. Älskar krukväxter i form av små träd, så fler sånna hemma hos mig och dessutom gärna i en zinkkurka. Sen skulle jag inte ha något emot att ha de där två tavlorna hemma heller.



Det här är också en inspirerande bild. Så snyggt att rama in tavelväggen med en ljusare ruta på väggen. Gillar kontrasten med den ordnade tavelväggen mot den slitna, smutsiga stegen. Och sen slutligen så skulle jag inte tacka nej till en stor keramik pjäs.

Lite småpyssel här hemma står på schemat i helgen. Visar antagligen bilder senare. Nu ska jag tända lite ljus och fortsätta inspireras.

5 oktober 2010

höstmys

Veckans tisdagstema på fabriken är höstdekorationer. Här hemma har det förändrats en del i och med den nya, lite murriggare årstiden. Jag har till exempel bytt kuddfodral i soffan, har lila och oranga stearinljus istället för vita.



Sen har jag som bilden visar, höstblommor både inne och ute. Cyklamen, ljung och en ny myrsine. En myrsine som jag hoppas ska kunna hålla vid liv ett tag. Den är lättare än en vanlig myrten, men ja håll tummarna för att den inte torkar.

Sen har också det lilla vita huset letat sig fram ur gömmorna igen. Riktig höst och vinterdekoration hemma hos mig.

3 oktober 2010

Soffbordet just nu

Jag borde ju vara så less på min ena soffa efter den här veckan. Men nu sitter jag här igen i alla fall. Framför mig på bordet ligger lite smått och gott för att underhålla mig i kväll.



Plaza interiörs jubileumsnummer. Tjockt och riktigt inspirerande.
Nya akrylfärger, köpte en duk i dag också. Så nu ska jag minsann måla en tavla.
Koppen röd aster som jag precis har druckigt kaffe ur. Nu ligger i stället skalet från säsongens första satsumas där. Så gott!
Lite färskpressad äppeljuice och så nagellacket. I kväll ska naglarna bli mörkblåa.

Tavellist

Fortsätter på veckans tema på inrdningsfabriken - nämligen väggar. Efter att ha legat sjuk i en vecka har jag som tröttnat lite på mina väggar. Har inte gjort annat än att stirra på dem och dumburken känns det som.

Så när jag har orkat har jag suttit med datorn i knäet i soffan och lekt i photoshop. Vilket resulterade i några tavlor. Dessa köpte jag ramar till i går på Gallerix. Och sen har jag i dag införskaffat en tavellist och printat ut bilderna.

Tanken var redan från början, ja när jag gjorde om i hallen att det skulle sitta en tavellist där. Sen blev jag tveksam när skåpet kom på plats. Men nu är det som det var tänkt från början.



Hallen före;



Och sen hallen efter;



Just nu är det lite blandat smått och gott på tavellisten. Två nya tavlor, en bit inramat tapetprov, en ballerinatavla köpt för längesen i Tallin, en ljuslykta och så anslagstavlan.